verkocht

Heel veel foto’s

We vorderen gestaag en inmiddels is het huis verkocht. We hebben nog geen passeringsdatum, maar een ding is zeker: het huis moet nu toch echt leeg. We zijn dus in een ander stadium van het opruimproces gekomen. Het meeste sorteren en weggooien is wel gebeurd. Tijdens dat proces heb ik zo’n 2000 foto’s gemaakt van alles wat door onze handen is gegaan. Het is heel fijn om al die foto’s te hebben. Nu is het voornamelijk echte beslissingen nemen en acties ondernemen. Wat doen we toch met al die boeken (o.a. veel kunstboeken) en zou de nieuwe bewoner misschien het stapelbed willen hebben?

Langzaam maar zeker wordt het steeds leger en leger in het huis. Met alles wat het huis uit gaat dringt het steeds verder door: mijn moeder is echt weg en de ziel verdwijnt stapje voor stapje uit het huis. Dat is erg moeilijk om te ervaren. Binnenkort moeten we echt afscheid nemen van ons ouderlijk huis. We zullen het daarna moeten doen met de vele mooie herinneringen die we hebben gemaakt, met het hele gezin en de vele vrienden. Als back-up hebben we gelukkig ook nog al die foto’s. Het is erg fijn om te weten dat er een jong gezin in gaat wonen: dat er na ruim een half jaar leegstand weer nieuw leven in het huis komen. Dat verdient het prachtige huis waar mijn moeder met zo veel plezier gewoond heeft.

Een paar tips:

  • Boeken: weinig kringloopwinkels zijn blij met boeken, bel ze eerst even om het te vragen. Tweedehandsboeken winkels zijn een betere optie, maar ook die kunnen kritisch zijn en kan je het beste eerst even bellen. Bij de boekenbalie.nl kan je met een handige app de streepjescodes scannen of het ISBN nummer invoeren. Je krijgt dan gelijk te zien of ze wel of geen interesse hebben in het boek en hoeveel je er voor krijgt. De boeken die overblijven kan je ook in een minibieb plaatsen: bijvoorbeeld op Utrecht centraal station staat een grote.
  • Kussens en dekbedden van dons kan je naar een dons recycle punt brengen, waar precies kan je vinden op duckydons.nl.
  • Oude handdoeken kan je brengen naar een dierenasiel. Ook hier geldt: eerst even bellen en vraag dan gelijk of ze ook interesse hebben in oude lakens.
  • Verzamelingen kan je aanbieden op bijvoorbeeld de facebook pagina ‘Verzamelingen groep’. Er is interesse voor de meest uitlopende verzamelingen van hotelzeepjes tot schelpen.
  • Opkopers zijn een uitstervend ras. Het kost je eerder geld dan dat het iets oplevert. Heb je de tijd dan kan je kijken of er in het dorp of de buurt een groepsapp of facebook pagina is waar je het op kan aanbieden. Zo maak je de buren ook nog eens blij en scheelt jou een trip naar een afvalbrengstation. Sommige afvalbrengstations hebben trouwens ook een container voor de kringloop, dan sla je twee vliegen in een klap!

Heb jij hulp nodig met opruimen, om welke reden dan ook? Of wil je meer tips? Maak dan nu een vrijblijvende kennismakingsafspraak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
hi!
Scan de code
Hi, kan ik helpen / can I help?