“Ik ga ook maar eens opruimen bij mij thuis”

Mijn moeder had een hoop goede vriendinnen en zij hebben mij veel geholpen in de afgelopen maanden met het opruimen van haar huis. Dat is echt goud waard geweest. We hebben veel herinneringen kunnen ophalen, met een lach en een traan. Voor hen was het ook fijn om te helpen, omdat het ze hielp in het rouwproces. En het is altijd fijner om dingen samen te doen. Gezellig tussendoor lunchen en bij moeilijke momenten even knuffelen. Ze zijn het allemaal met mij eens: de hoeveelheid die opgeruimd moest worden had wel minder mogen zijn. Een van die vriendinnen zei van de week nog “Ik zie hoe heftig het is voor jullie om dit te doen en wil dat mijn dochters besparen, dus ik ga ook maar eens opruimen bij mij thuis”

Wil jij ook thuis aan de slag? Hier een paar tips:

  • Doe het samen met iemand, zoals met je kinderen. Er komen tijdens het opruimen een hoop herinneringen boven die je dan met ze kan delen.
  • Maak een doos met spullen en herinneringen die niks waard zijn maar voor jou belangrijk zijn en nog niet weg kan doen (zoals die liefdesbrieven). Schrijf er ‘weggooien’ op, dan weten je nabestaanden dat het weg kan.
  • Schenken met de warme hand, maar dan met je spullen. Wees hierin selectief en zorg ervoor dat de ontvanger er echt blij mee is.

Hoe is de situatie bij jou thuis eigenlijk? Hoor graag hoe jullie hierover denken!

2 gedachten over ““Ik ga ook maar eens opruimen bij mij thuis””

  1. Ik denk er ook steeds vaker over na om wat te gaan doen. Kijk er wel een beetje tegenop, maar je tips gaan denk ik wel helpen!

    1. Fijn om te horen Margriet, mocht het toch niet lukken dan kan je altijd een vrijblijvende afspraak met mij maken. Wellicht kan ik je dan verder helpen! Heel veel succes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
hi!
Scan de code
Hi, kan ik helpen / can I help?