atelier

wat doe je met de kunst?

Wat doe je met al het artistieke werk van je overleden dierbare?

Mijn moeder was erg artistiek en altijd creatief bezig. Heel veel verschillende technieken hebben de revue gepasseerd. In haar jonge jaren o.a. pottenbakken en wol spinnen en daar mooie wand kleden van maken, maar al snel ging ze tekenen. Daar kwam fotografie bij en uiteindelijk ook schilderen en grafiek. Ze heeft zelfs haar eigen doka gehad. Ze is ook verschillende technieken gaan combineren wat prachtig werk heeft opgeleverd.

Door al deze verschillende technieken had ze een hoop ruimte nodig wat gelukkig ook mogelijk was. Boven in het atelier staat een mooie pers en alle materialen, boeken en gereedschappen die je nodig zou kunnen hebben voor grafiek. Beneden in het atelier staat verf, tekenspullen, kwasten, maar ook alle benodigdheden voor papierscheppen.

Dit betekent wel dat wij twee ateliers op te ruimen hebben en dat er dus ook heel erg veel werk nog van haar ligt. En wat doe je dan? Gelukkig helpen haar fantastische creatieve vriendinnen ons. Samen gaan we door alle materialen heen. Wat kan weg, wat kunnen zij zelf nog gebruiken en wat kan er naar de plaatselijke school? Ook gaan we samen een verkoopdag organiseren. We kunnen al haar werk namelijk niet zomaar in de prullenbak doen, maar alles bewaren is ook geen optie. We hopen dan ook dat er op deze manier zo veel mogelijk werk nog bij mensen thuis aan de muur komt.

1 juli is de grote dag, maar nu eerst even een welverdiende vakantie.

UPDATE: de verkoopdag was een groot succes. We hebben ruim 1700 euro opgehaald voor een goed doel. Het was een moeilijke maar ook bijzondere en mooie dag. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
hi!
Scan de code
Hi, kan ik helpen / can I help?